Binod

Binod Deka
Mayang, Assam
Gids, Fotograaf
Booteigenaar


Waar Pobitora Wildlife Sanctuary overgaat in de Brahmaputra is Binod Deka actief. Met zijn boot neemt hij bezoekers mee op zoek naar de Gangesdolfijn. In dit deel van de rivier zit een stabiele populatie van deze zwaar bedreigde diersoort. Zijn missie is om de 'Pobitora Experience' breder te maken dan alleen maar een safari door het reservaat zelf. Zo neemt hij je graag mee naar een eeuwenoude Ganesha tempel uitgehouwen in de rotsen langs de rivier. Daarnaast is hij bezig om een bootverbinding op te zetten naar het nog nauwelijks bezochte Orang N.P. op de noordoever van de Brahmaputra.

​Binod heeft ooit samen met Pralay Lahiry urenlang in een boom gezeten met onder hen een woedende wilde Indische waterbuffel. Het beest, dat al eerder een dodelijk slachtoffer had gemaakt, had hen in het vizier gekregen toen ze met hun camera's door het riet kropen om een zeldzame watervogel te fotograferen. De goedlachse Binod mag dit verhaal graag in geuren en kleuren vertellen. In tegenstelling tot de rest van de 'Pobitora Gang' spreekt hij behoorlijk Engels.

​Binod gaat zelf ook graag op reis naar de, ook voor Indiërs, onbekende staten in het noordoosten van het land zoals Mizoram en Tripura. Gebieden die ook wij in de nabije toekomst aan ons reisprogramma willen toevoegen.

<< Park Bedrijf Blog >>