Buxa Eco Hut


Ver weg van alles, dat is de ervaring van een verblijf in de Buxa Eco Hut. Deze homestay bevindt zich in een kleine nederzetting middenin het nationale park. Zittend op de veranda zie je de dorpelingen hun akkers verzorgen met op de achtergrond het bos waar luipaarden, tijgers en olifanten hun kostje bij elkaar zoeken. Bij de meeste plekken die op deze site beschreven worden is altijd wel wat mobiel bereik. In Buxa zal je telefoon gegarandeerd stil blijven. Geen gedoe met Facebook, WhatsApp of binnenkomende e-mails, gewoon lekker onthaasten in de rust van het dorp.

​Een rondje door het dorp is absoluut een aanrader. Net als in heel noordoost India wonen hier etnische groepen die in de verste verte niet lijken op de 'standaard' Indiër. Hier waan je je eerder in Tibet als je door een vriendelijke buurman uitgenodigd wordt voor een kopje thee.

​In Buxa beleef je hoe het is om te leven midden in de jungle die zich vroeger langs de hele zuidkant van de Himalaya uitstrekte. 's Avonds met al het elektrisch licht uit luisteren naar de geluiden uit het bos. Een alarmkreet van een hert, of het geschreeuw van een pauw of de knal van vuurwerk als een boer een olifant van zijn land probeert te jagen. En hoor je niks staar dan gewoon naar die enorme hoeveelheid sterren boven je. Lichtvervuiling hebben ze hier nog nooit van gehoord.

<< Park Mensen Blog >>