Dhansiri Eco Camp


"Kom !", Gautom Saikia, eigenaar van Dhansiri Eco Camp pakt onze vriend Pralay bij zijn arm: "Een tijger net buiten ons kamp."
Geschrokken kijkt Pralay hem aan: "Wil jij serieus dat ik met jou het pikkedonker in ga op zoek naar een tijger ?".
Verbluft en in spanning blijven wij achter bij het kampvuur. Een klein kwartier later keren de mannen terug. De tijger hebben ze niet gezien en aan Pralay zijn blik te zien weet hij zelf nog niet of hij daar blij of teleurgesteld over is.

​Rondom Kaziranga zijn veel plekken om te verblijven, vooral in het drukbezochte Kohora zijn veel accomodaties. Het aanbod varieert van basic hostels tot 5 sterren hotels en lodges waar onder andere de Britse prins William en zijn echtgenote Kate verbleven tijdens hun bezoek aan Kaziranga. Veel keuze maar er is maar één plek waar je een scène als hierboven beschreven mee kan maken: Dhansiri Eco Camp.

​Dit resort is het geesteskind van filmmaker Gautom Saikia die is opgegroeid tussen het wildlife van het nationaal park. Dhansiri Eco Camp bevindt zich ver van de drukte van Kohora aan de uiterste oostgrens van Kazi op de oever van de Brahmaputra. De stoffige weg er naartoe voert door een dorp van de etnische Mishing die in eenvoudige bamboehutten op palen wonen. De huisjes in Dhansiri zijn in dezelfde stijl gebouwd, je voelt hoe de vloer onder je beweegt als je door je kamer loopt. Elektriciteit is beperkt beschikbaar dankzij een zonnepaneel en het water wordt uit de grond gepompt met een omgebouwde fiets.

​Geen luxe dus, en geen sterren volgens welke hotelclassificatie dan ook. Dhansiri Eco Camp biedt een miljoen sterren in het pikkedonker ver van alles. 's Avonds bij het kampvuur hoor je de nachtelijke geluiden van de jungle en misschien wordt je 's nachts wel opgeschrikt door het wegjagen van wilde olifanten die de groentetuin komen plunderen. Maaltijden worden gemaakt van de vis die die dag is gevangen, de groente wordt voor je ogen geplukt. Wil je warm water om jezelf te wassen, binnen een kwartier wordt een emmer bij je hut afgeleverd. Hoe moeilijk kan het zijn ?

<< Park Mensen Blog >>