Gibbon Resort


Een theepot verschijnt op tafel. En bijbehorende glaasjes. Lijkt logisch als je op een theeplantage verblijft. En dat is het ook op de meeste. Maar niet in Gibbon Resort, de homestay van Diganta Gogoi. We hadden er al veel over gehoord. En hadden er niet echt hoge verwachtingen van na eerdere ervaringen. Maar de rijstwijn die we hier geschonken krijgen uit die theepot is een bijzonder aangename verrassing. Een beetje zoetig, een beetje zurig, lekker fris en met net genoeg alcohol om de stemming in een vrolijke richting te sturen.

​Net zo verrast zijn we als we later die avond aan tafel schuiven voor het diner. Gibbon Resort beschikt over een geweldige kok. Ook hier bestaat het menu net als bij de andere accommodaties op deze site uit lokale gerechten maar ze worden met een rijkheid aan aroma bereid die ver uitstijgt boven de massa.

Zo beschreven wij jaren terug onze eerste ervaringen met deze homestay.
Sindsdien is dit een vaste waarde tijdens al onze reizen in de regio. Gastvrijheid en service die uit het hart komt: daar kan geen sterrenhotel tegen op. Het kwam voor ons dan ook als geen verrassing dat Diganta en zijn team in 2018 verkozen werden tot de beste homestay van Assam.

​De ruime kamers van Gibbon Resort beschikken over een eigen badkamer met warm en koud stromend water. Vanuit je kamer kijk je uit over de theevelden. ​ En ja, behalve rijstwijn wordt er ook overheerlijke biologisch geteelde thee uit eigen plantage geschonken uit die beroemde theepot. Een zak groene thee mag uiteraard niet ontbreken in je retourbagage.

<< Park Mensen Blog >>