Gir Birding Lodge

Gir National Park dankt zijn faam aan de populatie Aziatische leeuwen die hier voor uitsterven behoed zijn. Maar zoals al blijkt uit de naam van de Gir Birding Lodge is er nog veel meer te zien. Dit kleine resort ligt pal naast het reservaat aan de rand van een Mango plantage. De aanwezigheid van deze vruchtbomen heeft een grote aantrekkingskracht op veel mooie vogelsoorten. Vanuit een op het terrein gelegen observatiehut kunnen deze ongemerkt bekeken worden.

​Voor de gasten zijn er een aantal hotelkamers beschikbaar in het hoofdgebouw van het complex en een aantal eenvoudige huisjes tussen de mangobomen. Vanaf je eigen veranda geniet je hier van de rondfladderende vlinders, de vogels en de eekhoorns die je nauwlettend in de gaten houden vanuit de bomen. Ook tijdens het nuttigen van de zeer smakelijke maaltijden hoef je maar door het raam naar buiten te kijken om dit leven op en om de bomen te zien.

De Gir Birding Lodge ligt naast één van de zijingangen van het reservaat, als je de safari's laat regelen door hen betekent dit dat je binnen een minuut in het bos kan zijn op zoek naar leeuwen, luipaarden en al het andere wildlife van dit bijzondere gebied.

<< Park Mensen Blog >>