De 9 leukste homestays in India

Sundowner in Dhansiri Eco Camp, Kaziranga

De 9 leukste homestays in India

Natuurbescherming door kleinschalig toerisme, daar geloven wij bij Our wild India in. Voor onze natuurreizen geven wij dan ook altijd de voorkeur aan een leuke homestay die wordt gerund door een lokale ondernemer. Op deze pagina vindt u onze favoriete adresjes in India. Geen 5 sterren hotels maar plekken waar het draait om persoonlijke aandacht.

Hoe verschillend deze accommodaties ook zijn, ze hebben allemaal één ding gemeenschappelijk: binnen een paar minuten ben je op safari in het nabijgelegen nationale park of wildlife sanctuary. In de avond geniet je van je sundowner met de geluiden van de jungle om je heen.
 1. Dhansiri Eco Camp

  Dhansiri Eco Camp is een eenvoudig resort opgetrokken in de traditionele bouwstijl van de Mishing. Liggend in je bamboehut op palen hoor je 's nachts de geluiden van de jungle want het ligt nog geen 200 meter buiten het geweldige Kaziranga National Park. Vanuit de op het terrein gebouwde uitkijktoren kijk je uit over de drooggevallen zandbanken van de Brahmaputra waar nog wel eens een neushoorn loopt te grazen.
 2. Nakshatra Houseboat

  Het leven rond Dibru-Saikhowa National Park vindt voor een groot deel plaats op de rivier. De meest logische keus is hier dan ook om op een boot te verblijven. Nakshatra Houseboat beschikt over een aantal eenvoudige hutten. 's Nachts ligt de boot aangemeerd aan de zandbanken aan de rand van het nationale park. De avond vliegt voorbij, starend in het kampvuur onder de sterrenhemel.
 3. Gibbon Resort

  Gibbon Resort werd verkozen tot beste homestay in Assam van 2018. Daar zijn wij het volledig mee eens: de hartelijkheid van de mensen en de kwaliteit van het eten zijn onovertroffen. Als er dan ook nog een flesje van Diganta's zelfgemaakte rijstwijn op tafel komt....
 4. Maibong Eco Resort

  Maibong Eco Resort heeft meerdere prijzen ontvangen die bewijzen dat niet alleen wij de kwaliteit van deze accommodatie waarderen. Maibong is ons thuis ver van huis: geen reis door Assam is compleet zonder een paar dagen hier te verblijven. Het kleinschalige resort ligt op een goed uur rijden van de luchthaven van Guwahati en is daarmee de perfecte plek om een rondreis door noordoost India te beginnen of te eindigen.
 5. Florican Cottages

  Florican Cottages is een treffend voorbeeld van hoe wij bij Our Wild India graag werken. De huisjes liggen aan de rand van het nationale park, water wordt verwarmd met zonnecollectoren en de opbrengsten van het kleine resort komen ten goede van de lokale gemeenschap. Eigenlijk zouden we op deze pagina niet meer hoeven te vertellen, maar dat doen we natuurlijk wel.
 6. Buxa Eco Hut

  De Buxa Eco Hut ligt in een klein dorpje middenin de bossen van Buxa Tiger Reserve. Een paar eenvoudige maar comfortabele huisjes en een kleine eetgelegenheid en verder niets dan de overweldigende rust die hier heerst. 's Avonds op je veranda hoor je de geluiden van de jungle: een olifant trompettert, een luipaard gromt. Niet geschikt voor mensen die altijd on-line moeten zijn: in Buxa ben je volledig off-the-grid.
 7. M.B. Falcon

  Een natuurreis naar de Sundarbans betekent op een boot door de smalle kreken in de mangroves varen op zoek naar tijgers en ander wild. Nog specialer wordt het als je ook op die boot blijft slapen. Comfort en luxe is ver te zoeken maar wakker worden terwijl de wildernis aan je voorbijglijdt is echt een heel bijzondere ervaring.
 8. Tiger Trails Resort

  Rondom Bandhavgarh National Park is een ruime keuze aan accommodaties, de meeste hiervan liggen in het dorpje Tala. Tiger Trails ligt zo'n twee kilometer buiten de bebouwde kom aan de rand van het reservaat. De mooie huisjes zijn gebouwd rond een vijver die veel vogels trekt. Een fijne plek om tot rust te komen, vooral als je besluit eens een dag niet op zoek naar tijgers te gaan.
 9. Gir Birding Lodge

  De huisjes van de Gir Birding Lodge zijn gebouwd tussen de mangobomen van een kleine plantage. Dit kleinschalige resort ligt pal naast een zijingang van Gir National Park. Na je ontbijt of lunch kan je binnen vijf minuten op zoek zijn naar de aziatische leeuwen waar dit reservaat bekend om staat.