M.B. Falcon (Sundarbans)


Natuurlijk kan je er voor kiezen om bij een bezoek aan de Sundarbans te overnachten in een hotel of resort aan de rand van het reservaat. Er is keuze genoeg in alle sterrencategorieën. Maar waarom zou je van de boot af willen waar je toch al de hele dag op zit ? Waarop de kok wonderen verricht in de kleine ruimte die hij tot zijn beschikking heeft vlak naast de machinekamer. Waarop je tijdens het ontwaken in de ochtendmist al het nationale park invaart terwijl anderen nog op de oever staan te wachten op hun transport.

​Goed, luxe is ver te zoeken op M.B. Falcon en privacy is beperkt tot het gordijn voor je kooi. Maar het gevoel om buiten te leven, buiten te zijn, frisse lucht op te snuiven dag en nacht. Dat gevoel krijg je alleen door te blijven slapen aan boord. Boten zijn het aangewezen vervoermiddel in de Sundarbans, wegen en bruggen zijn er eenvoudigweg niet in het natuurgebied. M.B. Falcon van voormalig parkwachter Tarun Baidya is één van de betere opties: dit schip heeft de stuurhut ver naar achteren geplaatst zodat de gasten voorop vrij zicht hebben. Doordat je in de ochtend gelijk al een voorsprong hebt op alle andere bezoekers waan je je vaak alleen op de wereld als het schip de smalle kreken invaart.

​Zoals gezegd luxe hoef je hier niet te verwachten. De badkamer is een smalle lage ruimte onder het voordek. 'Douchen' doe je door zittend op de w.c. een emmer water over je hoofd te gooien en tandenpoetsen gaat ook het makkelijkst door gewoon op de pot te blijven zitten. De slaapplaatsen bevinden zich aan weerszijden van het gangpad wat van de machinekamer naar de boeg loopt. Onderdeks is er ruimte voor ongeveer 6 gasten en wie wil kan ook bovendeks een matras leggen en slapen onder de sterrenhemel. Als je frisgewassen boven komt staan de gebakken eieren klaar en glijdt het eindeloze groene mangrovebos al aan je voorbij.

<< Park Mensen Blog >>