Neushoorns Luipaarden Tijgers

Zie Indische neushoorns van dichtbij in Pobitora
Maak een olifanten roadblock mee in de Bagori Range van Kaziranga
Jhalana: één van de beste plekken om luipaarden te zien
Spot de Roodkoptrogon in Latpanchar
Het icoon van Jaipur: het Paleis der Winden (Hawa Mahal)
Yuvraj checkt zijn territorium in Sariska
Geniet van het zicht op de Teesta River vanuit Latpanchar
Ontbijt samen met de Gouden Langoeren in Kakoijana
Ervaar de ongerepte schoonheid van Raimona National Park
In het laatste licht van de dag graast deze neushoorn onverstoorbaar door in Kaziranga
Pobitora, meer dan alleen neushoorns: Indische Kuifarend
Geniet van kleurrijke vogels in de kijkhut van Maibong Eco Resort
Mooi doorkijkje in Sariska National Park
Wordt dit uw uitzicht vanaf de veranda van uw huisje in Dhansiri Eco Camp ?
In Jhalana leeft een grote populatie van de mooie Nijlgauen
Topgids Ajay wist deze luipaard te vinden in het struikgewas van Sariska
Spot u ook een Muntjac in Raimona National Park ?
Zoveel moois te zien bij Dhansiri Eco Camp
Geniet van de rust in één van de leukste homestays van India
Zo veel moois in Our Wild India: een jonge Samber in Sariska

17 daagse privéreis door noord en noordoost India

Privéreis voor 2 personen
Gespecialiseerde Indiase natuurgidsen
Kleinschalige unieke accommodaties
Reisdata 17 oktober 2022 t/m 2 november 2022
Op aanvraag aan uw wensen aan te passen

Deze reis voert u langs een aantal van onze vaste bestemmingen in Wild India zoals Kaziranga National Park, Pobitora Wildlife Sanctuary en Sariska Tiger Reserve. Daarnaast bezoekt u relatief onbekende gebieden als Kakoijana Forest, Mahananda Wildlife Sanctuary en Raimona National Park.

Als eerste bezoekt u Pobitora Wildlife Sanctuary, dit kleine reservaat heeft de grootste dichtheid aan Indische Neushoorns ter wereld. Dit geeft vaak de mogelijkheid om deze machtige dieren van zeer dichtbij te zien. U verblijft in het onvolprezen Maibong Eco Resort, door de ligging op ca. een uur rijden van het vliegveld van Guwahati is dit de perfecte plek om bij te komen van een lange reis.

Uw volgende bestemming is Kaziranga N.P. waar zich de grootste populatie Indische Neushoorns bevindt naast een veelheid aan andere soorten als Indische Olifanten, Zwijnsherten en de zeldzame Barasingaherten. Kaziranga is een paradijs voor vogelliefhebbers met een keur aan roof- en zangvogels en vele andere overwinterende soorten.

Deze reis is zeer vroeg in het seizoen gepland waardoor u er rekening mee dient te houden dat mogelijk gedeelten van Kaziranga niet of beperkt open zullen zijn. Het overweldigende groen van de natuur na de moesson en de bloeiende hyacinthen zullen u een beeld geven van dit Werelderfgoed wat slechts gedurende korte tijd te zien is.

Na Kaziranga reist u naar Kakoijana Forest waar u de zeldzame Gouden Langoer kunt spotten, als u geluk heeft zelfs vanaf het balkon van uw huisje wat uitkijkt over de rijstvelden en de beboste heuvels daarachter. Vanuit Kakoijana bezoekt u ook het onbekende Raimona National Park. Dit reservaat is pas sinds 2021 tot nationaal park benoemd en trekt daarom nog weinig bezoekers.

Vanaf Kakoijana reist u per trein naar de Darjeeling Hills, in het afgelegen dorpje Latpanchar heeft een prachtig zicht op de vallei van de Brahmaputra. Latpanchar ligt in Mahananda Wildlife Sanctury. U gaat hier met een ervaren gids op zoek naar vogelsoorten als de Himalaya Jaarvogel en de Roodkoptrogon.

Twee korte vluchten brengen u naar Jaipur in Rajasthan. De roze stad is wereldberoemd om haar historisch erfgoed zoals de Hawa Mahal beter bekend als het Paleis der Winden. Minder bekend is het volledig door de miljoenenstad omgeven Jhalana Leopard Reserve. Dit reservaat is één van de beste plekken in India om luipaarden te zien.

Per auto reist u door naar Sariska Tiger Reserve wat tussen Jaipur en Delhi ligt. Dit prachtige gebied staat al jaren in de schaduw van het drukbezochte Ranthambore National Park waardoor het relatief weinig bezocht wordt. Ten onrechte: Sariska is al enige jaren één van de beste plekken om de Bengaalse Tijger in het wild te zien.

Een rit van ca. 3 uur brengt u vervolgens naar Delhi voor uw vlucht terug naar huis.

>> Van dag tot dag >> Prijzen >>

Dag 1
Uw taxi staat klaar op de luchthaven van Delhi om u naar een nabijgelegen comfortabel hotel te brengen.

Dag 2
In de ochtend vliegt u in ca. 4 uur naar Guwahati in de deelstaat Assam. Een taxi brengt u vanaf de luchthaven naar het dorp Raja Mayang aan de rand van Pobitora Wildlife Sanctuary. Tijdens deze ca. 1 1/2 uur durende rit kunt u meerdere keren genieten van het zicht op de machtige Brahmaputra. Eerst vanuit de drukte van Guwahati maar al snel maakt dit plaats voor de rust van het platteland van Assam. U verblijft in Maibong Eco Resort waar u heerlijk bij kunt komen na een lange reis.

Dag 3
In de ochtend kunt u genieten van de vogels die afkomen op de vogelkijkplaats van Maibong. Diverse soorten Baardvogels, Myna's, Buulbuuls en de Grijskopspreeuw laten zich hier mooi zien. In het juiste seizoen komen hier ook vrijwel dagelijks een aantal Bonte Neushoornvogels een banaantje meepikken. In de middag doet u een safari per Gypsy, de Indiase Jeep, in Pobitora; het moet wel heel gek lopen als u hier niet een aantal van de ca. 100 Indische Neushoorns ziet die hier rondlopen.

Dag 4
's Ochtends maakt u nogmaals een rit door Pobitora; naast de Neushoorns kunt u hier mogelijk ook Jakhalzen, Wilde Aziatische Waterbuffels en Civetkatten spotten naast een groot aantal vogelsoorten. In de middag maakt u een tocht per boot over de Brahmaputra waar u kennis maakt met het leven op en aan de rivier die zo'n belangrijke rol speelt in dit gebied.

Dag 5
Na een laatste ontbijt bij Maibong Eco Resort reist u per auto in ca. 4 uur naar Bagori waar u verblijft in de Bagori Lodge aan de rand van Kaziranga National Park. In de middag maakt u een eerste Gypsysafari in de Bagori Range, één van de deelgebieden van dit Unesco Werelderfgoed. Het landschap van de Bagori Range bestaat uit grote stukken hoog olifantengras waar de hoge kapokbomen bovenuit steken.

Dag 6
In de ochtend maakt u nogmaals een Gypsysafari in de Bagori Range, naast de Indische Neushoorns maakt u hier kans op het spotten van Indische Olifanten en de mooie Barasinga's. Ook de Bengaalse Tijger laat zich hier af en toe zien, maar de dieren kunnen zich perfect verstoppen tussen de vegetatie. Onze gidsen die het gedrag van de dieren kennen zijn altijd alert op de signalen dat er een Tijger in de buurt is en vergroten zo de kans dat u dit machtige roofdier te zien krijgt.

In de middag reist u per auto in ca. 1 uur door naar Dhansiri Eco Camp. Dit eenvoudige resort ligt aan de oostgrens van Kaziranga op de oevers van de Brahmaputra.

Dag 7
Deze reis vindt plaats aan het begin van het safariseizoen, aan het eind van de natte periode. Als het mogelijk is maakt u vandaag een Gypsysafari door de Agoratoli Range van Kaziranga. Dit deel van het reservaat bestaat uit grote stukken bos onderbroken door een aantal Beels (meren) die grote aantallen trekvogels aantrekken. Is de rit per Gypsy niet mogelijk dan wandelt u langs de rand van Agoratoli waar Gautom, de eigenaar van Dhansiri Eco Camp, altijd wel de nodige dieren en vogels weet te vinden.

Dag 8
Na het ontbijt reist u per auto naar Kakoijana in het oosten van Assam op de noordoever van de Brahmaputra. Een lange rit die 8 tot 10 uur in beslag neemt. Onderweg zult u meerdere keren de rivieren oversteken die vanuit de heuvels van Bhutan en de Himalaya de Brahmaputra voeden. U verblijft in een kleine homestay aan de rand van Kakoijana Forest.

Dag 9
In Kakoijana Forest leven enige honderden Gouden Langoeren, deze mooie apen komen nog maar op een klein aantal plaatsen voor zoals Raimona National Park ten noorden van Kakoijana en over de grens met Bhutan in Royal Manas National Park. Met onze gastheer en gids Sanjeev gaat u tijdens een relaxte wandelsafari op zoek naar deze dieren.

Dag 10
Vanuit Kakoijana is het ca. een uur rijden naar Raimona National Park. Dit prachtige reservaat is pas sinds 2021 een nationaal park en trekt daarom nog slechts een klein aantal bezoekers. Ten onrechte: naast de al eerder genoemde Gouden Langoeren komen hier een groot aantal andere dieren voor zoals de mooie Axisherten en vormt het park een belangrijke migratieroute voor kuddes olifanten. Daarnaast kunt u het hier meemaken dat u op bepaalde plekken omringd wordt door honderden vlinders. U maakt een volledige dagsafari in deze dichte jungle afgewisseld met mooie rivierdalen waar u zicht heeft op de heuvels van Bhutan.

Dag 11
Per trein reist u in ca. 4 uur naar Siliguri waar onze gids Sabir u ophaalt voor de rit naar Latpanchar in de heuvels van Darjeeling. Dit kleine dorpje ligt op een hoogte van ongeveer 800 meter aan de rand van het Mahananda Wildlife Sanctuary. In de kleine lokale homestay maakt u kennis met het leven van de lokale bevolking. Vanuit het dorp heeft u een spektaculair zicht op de onderliggende vallei waar de Teesta River stroomt richting de Brahmaputra.

Dag 12
Vandaag neemt Sabir u tweemaal mee op wandelsafari in de omgeving van Latpanchar op zoek naar de vogelrijkdom van dit gebied. Naast de bijzondere Himalaya Jaarvogel kunt u hier vele fraaie vogelsoorten spotten. Sabir beschikt over een paar uistekende ogen en oren en zal niet rusten voor u met een paar mooie sightings terugkeert naar uw homestay.

Dag 13
Na het ontbijt reist u terug naar Siliguri waarvandaan u met een tussenstop in Kolkata naar Jaipur in Rajasthan vliegt. Na een korte taxirit checkt u in in Hotel Rajmani, een nieuw boetiekhotel in het moderne deel van Jaipur.

Dag 14
In de ochtend maakt u een safari in Jhalana Leopard Sanctuary; dit natuurgebied ligt op ca. een kwartier rijden van uw hotel en is volledig omsloten door de miljoenenstad. In het gebied leven ca. 40 luipaarden naast populatie Nijlgauen, Axisherten, Hanuman Langoeren en een klein aantal Gestreepte Hyena's.

In de middag maakt u kennis met het culturele erfgoed van Jaipur middels een bezoek aan het wereldberoemde Paleis der Winden en geniet u van de zonsondergang vanaf het op een heuvel gelegen Nahargarh Fort.

Dag 15
Vanuit Jaipur reist u per auto in ca. 4 uur naar Sariska Tiger Reserve waar u verblijft in het Sterling Sariska Resort wat aan de rand van het reservaat ligt. Na de lunch wordt u opgehaald door onze gids Ajay voor een eerste safari in Sariska. Ne succesvolle herplaatsingen van tijgers vanuit onder andere Ranthambore N.P. is Sariska één van de beste plekken om de Bengaalse Tijger in het wild te zien. Een aantal dieren is voorzien van een radiozender waardoor ze goed te vinden zijn maar ook niet gezenderde exemplaren zoals de mooie jonger tijger ST-21 (Yuvraj) laten zich vaak zien in het voor toeristen toegankelijke gebied.

Dag 16
In de ochtend maakt u nogmaals een safari in Sariska. Naast de genoemde tijgers kunt u in Sariska genieten van grote kuddes Axisherten, Nijlgauen en Sambars (Paardherten) en een overvloed aan Wilde Pauwen. In de poelen zwemmen krokodillen en schildpadden en als u geluk heeft spot u ook één van de tientallen luipaarden die in het gebied leven. Dankzij zijn uitstekende kennis van de dieren en het gebied waar zij voorkomen kan Ajay ze vaak succesvol opsporen.

In de middag reist u per auto naar Delhi waar u verblijft in een comfortabel hotel nabij de luchthaven.

Dag 17
Na een laatste overnachting wordt u naar de luchthaven gebracht om uw reis voort te zetten richting huis of wellicht een andere bestemming in de regio.

>> De reis in het kort >> Prijzen >>

De totaalprijs voor deze privérondreis bedraagt € 2650,- per persoon o.b.v. 2 samenreizende personen.

In de prijs inbegrepen:
 • Alle overnachtingen vanaf dag 1
 • Van dag 2 t/m 15 alle maaltijden, water en koffie/thee
 • Ontbijt op dag 16 & 17
 • Alle activiteiten zoals genoemd in het 'van dag tot dag' programma
 • Per 2 personen eigen jeep bij safari's
 • Cameratoeslag voor 1 camera per persoon bij safari's
 • Binnenlandse vluchten (incl. 15 kg bagage) en transfers
 • ​Bijdrage aan middelen t.b.v. parkrangers in Pobitora W.L.S.

Niet in de prijs inbegrepen:
 • Vlucht van/naar Delhi
 • Alle niet genoemde maaltijden, fris- en alcoholhoudende dranken
 • Kosten voor visum en inentingen (Visum is verplicht voor India)
 • Fooien
 • Frisdranken en alcoholische versnaperingen
 • Bagage boven 15 kg bij binnenlandse vluchten

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op het prijsniveau van 2022. Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen, informeer vrijblijvend bij ons naar de mogelijkheden.

Als kleinschalige touroperator kunnen wij geen internationale vliegreizen aanbieden. Uiteraard adviseren wij u wel graag bij het boeken van uw vlucht naar India.

Veel internationale vluchten arriveren/vertrekken gedurende de nacht. Indien gewenst kunnen wij extra overnachtingen boeken op de aankomst- en/of vertrekdatum.

>> De reis in het kort >> Van dag tot dag