Nripen

Nripen Nath
Mayang, Assam
Ondernemer
Eigenaar Maibong Eco Resort


Nripen Nath werkte als manager in een door de staat gerund resort, doorgaans niet de meest inspirerende werkomgeving; wij hebben er genoeg van binnen gezien om daar over mee te kunnen praten. Pralay Lahiry overtuigde hem ervan om voor zichzelf te beginnen. Nu runt hij met succes, en vooral ook veel plezier, het Maibong Eco Resort grenzend aan Pobitora Wildlife Sanctuary. De diverse onderscheidingen die hij heeft ontvangen voor zijn ondernemerschap hangen prominent in het restaurant.

​Samen met een aantal andere lokale ondernemers heeft hij dit kleine reservaat op de kaart gezet. Het gestaag toenemende aantal bezoekers zorgt voor steeds meer werkgelegenheid en daarmee steun aan het behoud van dit unieke gebied. Meer bezoekers betekent in India helaas ook vaak meer rotzooi; Indiërs zijn gewend om hun afval overal neer te gooien ook al zijn ze in een natuurgebied. Nripen en zijn mensen proberen de mentaliteit van hun bezoekers aan te passen door ze aan te spreken op hun gedrag. Daarnaast geven ze actief het voorbeeld door zelf hun omgeving schoon te houden.

Mens/dier conflicten zijn in het dichtbevolkte India een groot probleem rondom natuurgebieden. Nripen heeft rondom Pobitora een aantal projecten gestart om hier een oplossing voor te vinden. Zo loopt er langs Maibong een corridor waar neushoorns ongehinderd door obstakels doorheen kunnen lopen op weg naar hoger gelegen grond tijdens de jaarlijkse overstromingen. Danzij Nripens inspanningen waren zijn buren bereid om hiervoor een stukje van hun kostbare landbouwgrond op te offeren. Leuk bijeffect is dat het zomaar kan gebeuren dat er een neushoorn voor je badkamerraam staat tijdens het douchen.

​Deze pagina gaat niet alleen over Nripen. Maibong Eco Resort is een team waar hij samen met zijn broer Homen leiding aan geeft. Het is de teaminspanning die het zo prettig toeven bij ze maakt. Al het personeel van Maibong doet zijn of haar uiterste best om het de gasten naar de zin te maken.

<< Park Bedrijf Blog >>