Pralay

Pralay Lahiry
Kolkata, West Bengalen
Fotograaf, Schrijver, Gids
Oprichter My Wild India


Pralay Lahiry bevoer twintig jaar lang als koopvaardijofficier de wereldzeeën. Geboren in de bossen van noordelijk West Bengalen besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken: natuurfotograaf. Zijn foto's en verhalen zijn gepubliceerd in bladen als Discover India's Northeast, Sanctuary Asia en Saevus. Daarnaast runde hij My Wild India waarover u alles elders op deze site kunt lezen. Via dit bedrijf promootte hij als touroperator de bestemmingen in Wild India waar hij zo verknocht aan was.

In 2015 reisden wij voor het eerst samen met Pralay door het mooie Assam. Het was het begin van een blijvende vriendschap: samen maakten wij in de jaren daarna vele reizen. Dankzij zijn gedrevenheid en vele contacten deden wij onvergetelijke ervaringen op. We konden uren praten over welk onderwerp dan ook en we konden samen avonden lang in stilte luisteren naar de geluiden van de jungle. In Calcutta logeerden wij bij hem thuis, welkom geheten door zijn gezin: Mohua, Arnab en Teesta en in de eerste jaren ook zijn lieve oude moeder.

​We besloten zakenpartners te worden: Our Wild India was geboren. Een samenwerking gedreven door een gezamenlijke passie voor de unieke natuur van India. Dankzij het uitgebreide netwerk van Pralay kunnen wij in onze natuurreizen bestemmingen aanbieden die geen andere nederlandse reisorganisatie in haar programma heeft.

Een paar weken na onze laatste reis in februari 2020 bleek onze vriend uitgezaaide darmkanker te hebben. Een half jaar later overleed Pralay aan de gevolgen hiervan. Zijn zaken worden voortgezet door zijn zoon Arnab en zijn zakenpartner en levenlange vriend Sougata. Zijn erfenis leeft voort in de bossen en jungles van Wild India, zijn geest leeft voort in de mensen die hem hebben mogen kennen.
<< Park Bedrijf Blog >>