Best of East and West

Rust in Rajaji: Chinese Reuzenijsvogel
Geniet van het mooie licht in Corbett
Spot u ook een tijger in Corbett ?
Maakt u ook zo'n droomfoto in Kaziranga ?
Rajaji heeft een gezonde populatie Sambars of Paardherten
Geeft u de grootste bizonsoort voorrang in Manas ?
Geniet van de mooie vogels in de tuin van Florican Cottages bij Manas
Wij houden altijd gepaste afstand van de buffels in Pobitora
Een groep olifanten steekt de safari-track over in Kaziranga N.P.
Deze steenuil woont op nog geen 10 meter van uw verblijf in Kakoijana
Het avondlicht schijnt mooi op deze Dholes (Wilde Honden) in Manas
Eén van de mooiste plekken in Kaziranga: Soloha Beel in de Agoratoli Range
Safari is soms stofhappen zoals hier in Rajaji
Komen de Gouden langoeren naar u kijken bij Kakoijana ? ?
De Indiase Brilvogel is een vaste gast in de tuin van Florican Cottages
Vanachter het vogelkijkscherm bij Maibong Eco Resort ziet u de mooiste vogels van dichtbij
Kaziranga ten voeten uit: Neushoorn en Olifantengras
Komt u ook luisteren naar de zang van de Hoeloks in Hoollongapar-Gibbon W.L.S. ?
Ook u zult thuis komen met volle geheugenkaarten en onuitwisbare herinneringen

20 daagse privéreis door noord en noordoost India

Privéreis voor 3 personen
Begeleiding door schrijver/fotograaf Sougata De
Gespecialiseerde Indiase natuurgidsen
Kleinschalige unieke accommodaties
Reisdata 26 november 2022 t/m 15 december 2022
Op aanvraag aan uw wensen aan te passen

Deze privéreis voor 3 personen wordt volledig begeleid door onze vaste partner in India: Sougata De van Wander Trails. Hij neemt u mee naar de mooiste natuurgebieden van Assam in noordoost India en vervolgens bezoekt u 2 prachtige reservaten in het gebied ten noorden van de Indiase hoofdstad New Delhi.

De reis start in het oosten van Assam bij Hoollongapar Gibbon Wildlife Sanctuary waar u op zoek gaat naar de zeldzame Westelijke Hoelok, de enige mensaap van het Indische Subcontinent. Hierna reist u door naar Kaziranga National Park, in dit Unesco Werelderfgoed maakt u in totaal 6 safari's in 4 verschillende deelgebieden van dit indrukwekkende natuurgebied.

In Kaziranga maakt u kans om groepen olifanten te zien en de Indische Neushoorns waar het om bekend staat. Daarnaast herbergt het gebied grote aantallen andere diersoorten zoals de Indische Wilde Waterbuffel, diverse soorten herten, otters, kuiflangoeren en een keur aan vogelsoorten. Misschien heeft u het geluk om één van de circa 100 Bengaalse Tijgers te spotten die hier leven.

Het kleine Pobitora Wildlife Sanctuary is de volgende bestemming, dit reservaat heeft de hoogste dichtheid aan Indische Neushoorns. Omdat deze dieren gewend zijn aan de nabijheid van mensen kunt u deze vaak van zeer dichtbij bewonderen. Tevens maakt u hier een boottocht op de machtige Brahmaputra, zo maakt u kennis met het leven op en om de rivier die zo'n belangrijke rol speelt in het dagelijks leven in deze regio.

Na Pobitora staat Kakoijana Forest in het westen van Assam op het programma. Vanuit een kleine homestay aan de rand van het gebied gaat u op zoek naar de zeldzame Gouden Langoer. Deze fraaie apen komen nog maar op een klein aantal plaatsen in India en Bhutan voor. Heeft u zeer veel geluk dan kunt u de dieren bewonderen vanaf het balkon van uw huisje.

De volgende bestemming is Manas National Park, net als Kaziranga staat dit reservaat op de Werelderfgoed lijst van Unesco. In het indrukwekkende landschap met op de achtergrond de heuvels van Bhutan gaat u hier 4 keer op safari. Naast olifanten, neushoorns, herten en buffels maakt u hier kans om de geweldige Gaur of Indische Bizon te spotten.

Na Manas brengt een binnenlandse vlucht u naar New Delhi, waarna u na een overnachting in de buurt van de luchthaven doorreist naar Rajaji National Park ten noorden van de hoofdstad. Rajaji wordt relatief weinig bezocht vergeleken met andere reservaten in de regio, wat niet wil zeggen dat het niet de moeite waard is. Rajaji telt een behoorlijk aantal luipaarden die zich vaak laten zien aan bezoekers. Daarnaast is dit reservaat ook weer een goede plek om olifanten te spotten.

Na 4 safari's in Rajaji reist u door naar het derde Unesco Werelderfgoed van deze trip: Corbett National Park. Corbett is het oudste nationale park van India, in het gebied leeft een enorme rijkdom aan planten en dieren. Hier heeft u kans om grote groepen olifanten te zien tegen een achtergrond gevormd door de uitlopers van de Himalaya. Het park herbergt een behoorlijke populatie Bengaalse Tijgers, mogelijk ziet u dit prachtige dier tijdens de 5 safari's die u hier maakt.

U eindigt uw reis in Delhi voor uw vlucht naar huis.

>> Van dag tot dag >> Prijzen >> Review

Dag 1
Onze gids Sougata De wacht u op bij het vliegveld van Jorhat. Een rit van ca 3/4 uur brengt u naar Gibbon resort in Nagadera.

Dag 2
In de ochtend maakt u een wandelsafari in het nabijgelegen Hoollongapar-Gibbon Wildlife Sanctuary. Hier kunt u diverse soorten primaten spotten zoals de zeldzame Westelijke Hoelok, de Kuiflangoer, de Beermakaak en de Leeuwmakaak. In de middag verkent u te voet de theeplantages in de omgeving en geniet u van de rust van het Assamese platteland.

Dag 3
Na het ontbijt reist u per auto in ca. 4 uur naar Kaziranga National Park waar u verblijft in Nature Hunt Eco Camp in Kohora. In de middag maakt u een safari in de Kohora Range van Kaziranga N.P. In dit gebied ziet u het kenmerkende landschap van Kaziranga bestaande uit grote stukken olifantengras afgewisseld met moerassige plassen. Een ideale habitat voor de Indische Neushoorn die u hier zeker zult zien

Dag 4
Vandaag bezoekt u 2 andere deelgebieden van Kaziranga: de Bagori Range in de ochtend en de Burapahar Range in de middag. Bagori lijkt landschappelijk het meest op Kohora. Hier maakt u kans om de mooie Barasingaherten te zien naast al het andere wildlife zoals olifanten, buffels en neushoorns. Burapahar is het meest westelijke deel van Kaziranga en trekt heel weinig bezoekers. Hier kunt u doorgaans in alle rust genieten van het mooie landschap en het aanwezige wildlife zoals de fraaie Kuiflangoeren die zich hier meestal wel laten zien.

Dag 5
Vandaag maakt u 2 safari's in het meest oostelijke deel van Kaziranga: de Agoratoli Range. Dit deel van Kazi is bosachtiger dan de andere Ranges die u al heeft bezocht. De safariroute voert u in een grote lus om de Soloha Beel, een meer wat grote hoeveelheden wildlife trekt. Niet te missen hier zijn de machtige Aziatische Waterbuffels, naast de altijd aanwezige Indische Neushoorns. Daarnaast is Agoratoli een zeer goede plek om roofvogels als de Grote Rivierarend en de Indische Kuifarend te spotten.

Dag 6
In de ochtend maakt u nogmaals een safari in de Kohora Range. In Kohora leeft een groep van de zeer zeldzame Assam Roofed Turtle, de dieren zitten vaak in groepjes op boomstammen en takken in het water te zonnen. Net als bij alle voorgaande safari's in Kaziranga bestaat de kans dat u een Bengaalse Tijger kunt spotten. Deze dieren kunnen zich goed verstoppen in de dichte begroeiïng maar onze getrainde gidsen letten altijd op aanwezige signalen om zo de kans te vergroten om deze machtige dieren te zien.

In de middag reist u per auto in ca. 4 uur door naar Maibong Eco Resort wat aan de rand van Pobitora Wildlife Sanctuary ligt

Dag 7
Na een paar vermoeiende dagen in Kaziranga kunt u in de ochtend genieten van de vogels die op de vogelkijkhut van Maibong afkomen. Eigenaar Nripen heeft ooit een jonge Bonte Neushoornvogel met de hand opgevoed en nog altijd weten de dieren de bananen op de voederplek te vinden.

In de middag maakt u een safari in Pobitora Wildlife Sanctuary. In dit reservaat grazen de neushoorns en wilde buffels zij aan zij met de koeien van de lokale bevolking. De plassen in het gebied trekken in de wintermaanden grote groepen trekvogels zoals diverse soorten eenden, ganzen en ooievaars. Mogelijk ziet u hier de bedreigde Indische Maraboe naast de meer voorkomende Javaanse Maraboe.

Dag 8
In de ochtend maakt u nogmaals een safari in Pobitora, naast de al eerder genoemde dieren komen in het reservaat nog een keur aan andere dieren voor zoals jakhalzen, wilde zwijnen en civetkatten. De vogelliefhebber kan ook hier weer genieten van mooie soorten als de Indische Slangenarend, verschillende soorten IJsvogels, Bijeneters en Baardvogels.

In de middag maakt u een boottocht op de Brahmaputra, deze rivier is de levensader van Assam. De jaarlijkse overstromingen zijn onmisbaar voor zowel mens als dier maar veroorzaken ook elk jaar weer schade en dodelijke slachtoffers. Tijdens de boottocht maakt u kennis met het leven op en langs de rivier en ervaart u de grootsheid ervan .

Dag 9
Na het ontbijt reist u per auto naar Kakoijana in het oosten van Assam op de noordoever van de Brahmaputra. Een lange rit die 6 tot 8 uur in beslag neemt. Onderweg zult u meerdere keren de rivieren oversteken die vanuit de heuvels van Bhutan en de Himalaya de Brahmaputra voeden. U verblijft in een kleine homestay aan de rand van Kakoijana Forest.

Dag 10
In Kakoijana Forest leven enige honderden Gouden Langoeren, deze mooie apen komen nog maar op een klein aantal plaatsen voor zoals Raimona National Park ten noorden van Kakoijana en over de grens met Bhutan in Royal Manas National Park. Met onze gastheer en gids Sanjeev gaat u tijdens een relaxte wandelsafari op zoek naar deze dieren.

Sanjeev en zijn vrouw Maloty geven u ook graag een inkijkje in hun dagelijks leven zoals de kweek van rupsen voor de produktie van zijde.

Dag 11
Na het ontbijt reist u per auto in ca. 3 uur naar Manas National Park. U verblijft in Florican Cottages aan de rand van het reservaat. In de middag kunt u genieten van de vogels die op de mooi aangelegde tuin afkomen. De Indische Brilvogel laat zich hier vaak zien, net als diverse soorten honingzuigers en buulbuuls.

Dag 12
Vandaag maakt u 2 safari's in Manas, vanaf de poort bij de ingang loopt een gravelweg pal noor het noorden. Deze weg is behalve de ruggegraat van dit gedeelte van Manas tevens een verbinding met Bhutan. Naast de bekende Gypsy's (safari-jeeps)zult u hier dan ook vaak gewone personenauto's met Bhutanese kentekens zien rijden. Vanaf deze hoofdroute leiden diverse kleine weggetjes verder het reservaat in.

Manas is een goede plek om de Gaur te spotten, dit is de grootste bizonsoort ter wereld, vooral volwassen mannetjes kunnen een indrukwekkende grootte hebben. Ook niet te missen zijn de pauwen, Manas is het meest oostelijke leefgebied voor deze opvallende verschijningen.

Dag 13
Ook vandaag maakt u 2 safari's in Manas. Eén van de mooiste plekken in het reservaat bevindt zich bij Mathanguri op de grens met Bhutan, hier kijkt u op het dal van de Manas River met op de achtergrond de beboste heuvels van Bhutan. Rondom Mathanguri laten zich vaak Roodboekdwergvalken zien, één van de kleinste soorten roofvogels ter wereld.

De laatste stop bij safari's in Manas is over het algemeen een uitkijktoren bij een kamp van de Rangers die het gebied beheren. Rondom de toren is een stuk bos gekapt waar zoutpotten gecreëerd zijn, grote groepen olifanten komen hier op af om de voor de dieren zo belangrijke mineralen aan te vullen.

Dag 14
Na het ontbijt reist u per auto in ca. 4 uur naar Guwahati vanwaar u in ca. 3 uur naar New Delhi vliegt. In Delhi overnacht u in een comfortabel hotel dicht bij de luchthaven

Dag 15
Vanuit Delhi reist u per auto in ca. 4 naar Haridwar waar u verblijft in het Chilla Tourist Rest House. In de middag maakt u een eerste safari Rajaji National Park, net als in de eerder bezochte reservaten in Assam kunt u hier olifanten en mogelijk tijgers zien. De mooie axisherten die u hier in de bossen ziet grazen komen echter alleen in het uiterste westen van Assam voor.

Hetzelfde geldt voor de Nijlgau, een antilopesoort, die niet in het verre oosten van India voorkomt. De mannetjes hebben een opvallende blauw/grijze kleur die ze de bijnaam Blue Bull heeft opgeleverd.

Dag 16
Vandaag maakt u weer 2 safari's in Rajaji. Dit gebied is nog relatief onbekend bij wildlife liefhebbers waardoor het vaak rustiger is op de safariroutes dan in de populairdere nationale parken zoals Corbett. Goede sightings van luipaarden en tijgers in de afgelopen jaren hebben het reservaat nu een vaste plek op de safarikaart bezorgd.

Voor zowel Rajaji als Corbett kunnen wij op voorhand geen uitspraken doen over welke delen van het park u gaat zien. De routes worden op dagelijkse basis bij loting bepaald door het Forest Department. Door meerdere safari's in te plannen zult u echter zeker verschillende deelgebieden kunnen bezoeken.

Dag 17
Na een laatste ochtendsafri in Rajaji reist u per auto in ca. 4 1/2 uur naar Ramnagar waar u verblijft in het Tiger Camp Resort. Dit is de komende dagen uw uitvalsbasis voor de safari's in Corbett National Parl

Corbett N.P. is het oudste nationale park van India en staat op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco. Het reservaat ligt tegen de uitlopers van de Himalaya aan en kent een afwisseling van weidse graslanden en dichtbegroeide bossen.

Dag 18
Vandaag maakt u 2 safari's in Corbett, in het park komen grote aantallen olifanten, diverse soorten herten, apen en beren voor. Meer dan 500 soorten vogels zijn hier te zien afhankelijk van het seizoen. Naast de twee grote katachtigen, de tijger en de luipaard, komen hier ook de Jungle Kat, Vissende Kat en Bengaalse Luipaardkat voor.

In rivieren en meren kunt u mogelijk de bedreigde Gaviaal zien, deze kleine krokodillensoort neemt dankzij een fokprogramma weer in aantal toe. 33 soorten reptielen zijn in Corbett gezien, waaronder de Tijgerpython die zelfs een Axishert kan doden en opeten.

Dag 19
Vandaag maakt u nogmaals 2 safari's in Corbett. Afhankelijk van welke route u krijgt toegewezen zult u soms eerst een stuk over de openbare weg moeten rijden om naar de betreffende toegangspoort te komen. Toch is het ook hier al zaak om alert te zijn op mogelijk wildlife, een groep van onze gasten heeft ooit één van de mooiste tijgersightings gehad in de berm van de doorgaande weg.

Wilde dieren houden zich niet aan door mensen opgestelde grenzen. Bijna alle door ons geselecteerde accommodaties liggen aan de rand van natuurgebieden die u bezoekt en soms kunt u vanuit uw huisje of kamer diersoorten zien die u tijdens een safari over het hoofd ziet.

Dag 20
Na een laatste ochtendsafri in Corbett reist u per auto in ca. 5 uur naar New Delhi. Afhankelijk van uw verdere reisplannen wordt u naar de luchthaven gebracht of een hotel in de buurt hiervan. Veel intercontinentale vluchten vertrekken in de nacht of 's ochtends vroeg, het kan dan plezierig zijn om een extra overnachting in te plannen.

>> De reis in het kort >> Prijzen >> Review

De totaalprijs voor deze privérondreis bedraagt € 2800,- per persoon o.b.v. 3 samenreizende personen.

In de prijs inbegrepen:
 • Alle overnachtingen vanaf dag 1
 • Van dag 1 t/m 19 alle maaltijden, water en koffie/thee
 • Ontbijt en lunch op dag 20
 • Alle activiteiten zoals genoemd in het 'van dag tot dag' programma
 • Privé jeep bij safari's
 • Cameratoeslag voor 1 camera per persoon bij safari's
 • Binnenlandse vluchten (incl. 15 kg bagage) en transfers
 • ​Bijdrage aan middelen t.b.v. parkrangers in Pobitora W.L.S.

Niet in de prijs inbegrepen:
 • Vlucht naar Jorhat
 • Vluchten van en naar India
 • Alle niet genoemde maaltijden, fris- en alcoholhoudende dranken
 • Kosten voor visum en inentingen (Visum is verplicht voor India)
 • Fooien
 • Frisdranken en alcoholische versnaperingen
 • Bagage boven 15 kg bij binnenlandse vluchten

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op het prijsniveau van 2022. Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen, informeer vrijblijvend bij ons naar de mogelijkheden.

Als kleinschalige touroperator kunnen wij geen internationale vliegreizen aanbieden. Uiteraard adviseren wij u wel graag bij het boeken van uw vlucht naar India.

Veel internationale vluchten arriveren/vertrekken gedurende de nacht. Indien gewenst kunnen wij extra overnachtingen boeken op de aankomst- en/of vertrekdatum.

>> De reis in het kort >> Van dag tot dag >> Review

Van eind november tot half december 2022 hebben wij met 3 personen een indrukwekkende reis gemaakt door India. We hebben Hoollongapar-Gibbon Wildlife Sanctuary, Kaziranga, Pobitora, Kakoijana Forest, Manas, Rajaji en Corbett NP bezocht.

Ruim vóór aanvang van onze reis hebben we onze wensen en ideeën besproken met Karel en Carina van Our Wild India. De communicatie met hen verliep heel vriendelijk, compleet en correct. Dit resulteerde in een programma, waarbij onze verwachtingen hoog gespannen waren.

Bij onze aankomst in Jorhat stond onze gids Sougata ons al op te wachten. De klik voelden we al snel en Sougata heeft ons met veel plezier en trots heel veel moois van India laten zien. Hij is niet alleen een natuurkenner en -fotograaf, hij is een uitermate goede organisator en een heel plezierig mens. Door alle contacten die Sougata heeft, hebben we goede gidsen / chauffeurs gehad, in heel bijzondere verblijven vertoefd en bovenal zijn we dicht bij veel Indiase lieve mensen gekomen.

We hebben veel mooie sightings gehad en de neushoorn, buffel, olifant, diverse hertensoorten, tijger, veel roofvogels en zangvogels hebben we middels onze camera’s mee naar huis genomen. Kortom heel veel dierbare herinneringen heeft Sougata voor ons mogelijk gemaakt.

Een paar dagen voor de Kerst heeft Sougata ons ook nog eens verrast met een mooie fotopresentatie, een samenvatting van onze reis.

We hadden al een paar prachtige reizen door India gemaakt, maar Our Wild India en Sougata hebben deze reis er helemaal bovenuit laten springen.

5 sterren op Google

>> De reis in het kort >> Van dag tot dag >> Prijzen