Reisoverzicht 2022/23

Olifant met jong in Manas National Park
Our Wild India > Reisoverzicht

Overzicht van onze reizen in seizoen 2022/23

Na alle beperkingen tijdens de afgelopen Corona jaren is het weer mogelijk om naar India te reizen. Omdat er nog veel onduidelijk bestaat over hoe de ontwikkelingen zullen zijn in het komende winterseizoen bieden wij een beperkt aantal reizen aan.

Naast de kleinschalige groepsreizen organiseren we in het komende seizeon een aantal privéreizen. De reizen stellen wij geheel naar uw wensen samen in overleg met onze partner in India.

Heeft u interesse in een groepsreis of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een privéreis ? Via de pagina Contact kunt u ons bereiken.
 1. Wild Assam - Groepsreis

  De kleinschalige groepsreis Wild Assam laat u kennis maken met de unieke natuur en cultuur van Assam. U bezoekt het wereldberoemde Kaziranga National Park en minder bekende reervaten als Pobitora Wildlife Sanctuary en Dibru-Saikhowa National Park. In het uiterste oosten van Assam maakt u kennis met de cultuur van de etnische Tai Phake.
 2. Assam, Darjeeling Hills, Rajasthan - Privéreis

  Reis voor 2 personen naar Kaziranga en Pobitora, onze vaste waarden in Assam. Daarna de zeldzame gouden langoeren in Kakoijana en op zoek naar de Himalaya jaarvogel in de heuvels van Darjeeling. Afsluitend in Rajasthan op zoek naar luipaarden in Jhalana en tijgers in Sariska.
 3. Best of East and West - Privéreis

  Deze privéreis voor 3 personen combineert de mooiste natuurgebieden van noordoost India met die in het westen. Eerst komen de Unesco Werelderfgoed gebieden Manas en Kaziranga aan bod samen met wat kleinere pareltjes in Assam in het oosten. Daarna reizen onze gasten onder leiding van onze vaste gids Sougata De naar de nationale parken Rajaji en Corbett in het noodwesten van India.
 4. Wat is de beste plek om tijgers te zien ?

  De grootste kans op het zien van een tijger is in Sariska National Park en in Tadoba-Andheri Tiger Reserve. Bandhavgarh National Park en Ranthambore National Park zijn ook goede plekken om tijgers te zien. Nadeel van de genoemde reservaten is dat het erg druk kan zijn wat de ervaring niet ten goede komt. Kaziranga National Park en Corbett National Park zijn landschappelijk zeer mooi en hier kun je naast de tijgers ook grote kuddes olifanten en ander wildlife zien. Relatief onbekende gebieden als Tipeshwar Wildlife Sanctuary, Pilhibit Tiger Reserve, Orang National Park, Umred-Karhandla Wildlife Sanctuary, Dudhwa National Park en Pench National Park zijn in opkomst als bestemming voor een tijgersafari. Hier heb je grote kans dat je in alle rust kunt genieten van je ervaring. Een zeer bijzondere plek om tijgers te zien zijn de Sundarbans. In dit grootste mangrovegebied ter wereld zwerven enige honderden bengaalse tijgers rond. Ze laten zich niet vaak zien maar een bootsafari in deze ruige wildernis is een ervaring om nooit te vergeten.

  Wat is de beste plek om leeuwen te zien ?

  De beste plek om aziatische leeuwen te zien is Gir National Park in de deelstaat Gujarat Dit is de enige plek op de wereld waar de aziatische leeuw nog in het wild voorkomt. In Gir komt ook een behoorlijk aantal luipaarden, jakhalzen en hyena's voor naast grote aantallen axisherten, sambars en indische antilopes.

  Wat is de beste plek om olifanten te zien ?

  De beste plekken om de indische olifant te zien in noordoost India zijn Manas National Park en Kaziranga National Park; grote kuddes olifanten laten zich hier vaak van dichtbij zien. In noord India is Corbett National Park de aangewezen plek om olifantenfamilies te spotten in het dramatische landschap. Chandaka Elephant Sanctuary in de deelstaat Odisha biedt bescherming aan een grote populatie olifanten. Goed bereikbaar vanaf de hoofdstad Bubaneshwar. In zuid India vormen Bandipur National Park en een aantal omliggende reservaten het leefgebied van enige duizenden indische olifanten. Ook het nog zuidelijker gelegen Periyar National Park is een goede plek om olifanten te zien.

  Wat is de beste plek om neushoorns te zien ?

  De beste plek om de indische neushoorn te zien is Pobitora Wildlife Sanctuary in Assam. In dit kleine reservaat leven ca. 100 neushoorns. Het grote Kaziranga National Park, een goede 200km verder, telt de grootste populatie indische neushoorns ter wereld. Andere goede opties om neushoorns te spotten zijn Orang National Park op de andere oever van de Brahmaputra en Gorumara National Park en Jaldapara National Park in noordelijk Bengalen.

  Wat is de beste plek om luipaarden te zien ?

  Luipaarden komen in vrijwel heel India voor en er is dus altijd wel een kans om een luipaard te spotten tijdens een natuurreis. Omdat het vrij schuwe nachtdieren zijn houden ze zich vaak verborgen uit het zicht van andere grote katachtigen. Goede kansen om een luipaard te zien zijn er in Sariska National Park en Bera Hills in Rajasthan en Gir National Park in Gujarat. Het kleine Jhalana Leopard Reserve ligt in de buitenwijken van Jaipur en de kans is daar behoorlijk groot om luipaarden te zien.