Natuurreis India

Safari in India

Landschappen van India

India is een groot, zeer groot land. Het kent een enorme verscheidenheid aan landschappen: de hoge bergtoppen van de Himalaya, de droge woestijnen in het noordwesten, de vruchtbare stroomgebieden van de Ganges en de machtige Brahmaputra, de tijgerbossen van het centrale hoogland en de tropische kusten richting het zuidelijkste puntje van het land.​

"Overweldigend groen"
Door de wisseling van de seizoenen, het komen en gaan van de moesson verandert het beeld gedurende het jaar. Tijdens de natte periode vanaf half mei zijn de meeste natuurreservaten gesloten voor bezoekers.

Vanaf begin oktober is het dan weer mogelijk om op safari te gaan; de natuur is dan overweldigend groen. In de volgende periode veranderen deze gebieden dan weer door de droogte. Dit heeft als voordeel dan de dieren zich vaak beter laten zien.

Voordat het regenseizoen weer begint lopen de temperaturen enorm op; in centraal India tot ruim boven de 40 graden. Geen aangename periode om te reizen maar de kansen op het zien van wildlife zijn enorm groot: de dieren trekken naar de schaarse plekken waar water te vinden is.

Wildlife van India

Deze landschappen herbergen een rijkdom aan diersoorten: tijgers natuurlijk, maar ook leeuwen, beren, luipaarden, olifanten, herten, neushoorns en buffels. India is het enige land ter wereld waar leeuwen en tijgers in het wild in hun natuurlijke omgeving voorkomen.

"Kijk omhoog"
Dat zijn de grote jongens maar vergeet vooral ook niet de schildpadden en de junglekatten en marters en mangoesten en al dat andere kleine spul. Kijk omhoog naar de langoeren en makaken en gibbons in de bomen.

Neushoornvogels en een keur aan roofvogels vliegen rond, net als een duizelingwekkende hoeveelheid gekleurde zangvogels. Een natuureis naar India heeft zoveel meer te bieden dan alleen maar de tijgersafari.

Safari in India

Zo divers als de natuur zijn ook de manieren om op safari te gaan in de Nationale Parken en Wildlife Sanctuaries. Het kleine Bharatpur verken je op de fiets of per riksja. De Sundarbans doorkruis je per boot en Gibbon Wildlife Sanctuary gewoon te voet.

De grote reservaten zijn het terrein van de gypsy, de Indiase variant van de jeep. Wil je de zeldzame sneeuwluipaard zien dan zal je op de rug van een Jak de Himalaya in moeten bij -20.

"Een goede gids is essentieel"
Essentieel bij dit alles is een goede gids. Een natuurreis in India is wat anders dan in een landrover over de savanne in Afrika rijden. Een natuurreis in India is luisteren naar de geluiden van de jungle.

Een goede gids kan aan de alarmkreten van herten en apen horen waar een tijger zich zal laten zien. Hij kent het gedrag van de beesten en probeert te voorspellen waar ze zich ophouden.

Tijdens een natuurreis met Our Wild India zult u ontdekken dat u steeds meer op dit soort signalen gaat letten.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Natuurreis met Our Wild India

Het kan druk zijn in de populaire Nationale Parken. Om het wildlife voldoende rust te gunnen zijn er vaak maar een beperkt aantal safari routes waar toeristen mogen komen; het kerngebied is alleen toegankelijk voor rangers. Op hoogtijdagen kan het filerijden zijn in parken als Ranthambore en Tadoba. Met een goede planning is de grootste drukte vaak te omzeilen.

"Een onvergetelijke ervaring"
Wij van Our Wild India kennen de minder bekende delen van de Nationale Parken in India. Wij bezoeken natuurgebieden waar geen enkele andere reisorganisatie naar toe reist zoals de Burapahar Range van Kaziranga N.P. misschien wel het mooiste deel van dit reservaat maar bijna geen bezoekers. Of Kakaijana Forest met zijn populatie van de mooie gouden langoer en Orang National Park het kleine broertje van Kaziranga.

Dankzij ons netwerk van lokale specialisten kunnen wij uw rondreis onvergetelijk maken.
Verder