Wie zijn wij ?

Safari in Pobitora

foto: Nripen Nath

Our Wild India


Our Wild India is opgezet door ons , Carina en Karel, om India op de kaart te zetten als safari bestemming. In 2010 maakten wij onze eerste trip naar India met als grootste doel om de Bengaalse Tijger in het wild te zien. Nadien zijn we terug blijven komen naar dit fascinerende land en hebben we meer en meer prachtige, en vaak onbekende, natuurgebieden leren kennen die een bezoek meer dan waard zijn.​
"Onze partner:
My Wild India"

Na een aantal reizen te hebben gemaakt met My Wild India, een kleine touroperator uit Calcutta, hebben wij besloten de handen met hen ineen te slaan. Sindsdien organiseren wij samen met hen kleinschalige groepsreizen in India die gericht zijn op de prachtige en diverse natuur van het land.

Deze reizen worden altijd door onszelf en een gids van My Wild India begeleid. Karel is, naast zijn werk in de logistieke sector, ANVR gecertificeerd reisleider.

Onze filosofie


Wij werken alleen met lokale gidsen en ondernemers die zijn opgegroeid in of bij de gebieden die wij bezoeken. Zo helpen wij mee aan het bevorderen van de lokale economie. In het dichtbevolkte India betekent een beschermd natuurgebied voor de omwonenden vaak een belemmering in hun levensonderhoud. Zo mogen zij hun vee daar niet laten grazen, is jagen of vissen verboden en mag er geen hout gesprokkeld worden. Dankzij inkomsten uit toerisme wordt er draagvlak gecreëerd voor het behoud van de natuurgebieden. Op onze site stellen wij een aantal van onze partners aan u voor.
"Uw wensen staan voorop"

Our Wild India maakt reizen persoonlijk, dat geldt voor onze mensen in het veld maar ook voor u als onze gast. Wij kiezen voor kleine gezelschappen van maximaal 6 personen hierdoor kunnen wij waar mogelijk rekening houden met uw persoonlijke wensen. Bent u een fervent vogelspotter of een fotograaf op zoek naar dat ene perfecte plaatje of wilt u genieten van grote groepen olifanten? Door de accenten tijdens uw safari's net iets te verzetten kunnen we optimaal aan uw wensen voldoen.

Bij gamedrives garanderen wij één Gypsy, de indiase variant van de jeep, per 2 deelnemers. Met de chauffeur, gids en verplichte forest guard erbij betekent dit dat u volop de ruimte heeft om om u heen te kunnen kijken. Bij andere reisorganisaties worden om kosten te besparen zoveel mogelijk mensen bij elkaar gestopt als mogelijk is. Een situatie die vooral hinderlijk is als u met een teleobjectief fotografeert.
"Warme ontvangst"

Wij bieden geen 5-sterren hotels of fancy resorts, wij bieden de miljoensterren ervaring van een BBQ onder de sterrenhemel. Bij ons ervaart u de warmte van een persoonlijke ontvangst bij een homestay en begeleiding door gedreven mensen. Gedreven mensen die voor ons meer zijn dan zakelijke contacten, mensen die wij vrienden noemen. Wij gaan er voor om u maximaal te laten genieten van het moois wat Wild India te bieden heeft.
Verder