Wild Assam

Zie Indische olifanten van dichtbij
Maak de jacht van een tijger mee in Kaziranga's Agoratoli Range
Geniet van het gezang van de Westelijke hoelok gibbon
Paradijs voor roofvogel liefhebbers: Agoratoli Range
Overnacht aan boord van Nakshatra houseboat
Ontmoet de etnische Tai Phake in Namphake
Ga op wandelsafari in Hoollongapar Gibbon Wildlife Sanctuary
Gibbon Resort: beste homestay van Assam 2018
Spot zwijnsherten in de Burapahar Range van Kaziranga N.P.
De beste plek om neushoorns te zien: Pobitora Wildlife Sanctuary
Bezoek alle deelgebieden van Unesco Werelderfgoed Kaziranga
Geniet van kleurrijke vogels in de kijkhut van Maibong Eco Resort
Verken de Brahmaputra per boot
Spetterende zonsondergang op Maguri Beel
Hoeveel schildpadden ziet u in de Kohora Range ?
Ontdek het onbekende Burapahar
Spot u ook een Bengaalse tijger in Kaziranga National Park ?
Niet te missen: Indische neushoorns in Kaziranga
Relax in de avondspits op de Lohit
Vogelfotografie in Maguri Beel

16 daagse rondreis door het onbekende noordoost India

Groepsrondreis in kleine groep (max. 6 deelnemers)
Nederlandse reisleiding (ANVR gecertificeerd) en gespecialiseerde Indiase natuurgids
Kleinschalige unieke accommodaties
Reisdata 2022/23:
28 januari t/m 12 februari 2023
Op aanvraag vanaf 4 deelnemers als privéreis te boeken

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de natuur en traditionele cultuur van de deelstaat Assam. Assam ligt in het noordoosten van India, ten noorden van Bangladesh. Niet te missen is de machtige Brahmaputra, de rivier die ervoor zorgt dat dit gebied uitermate vruchtbaar is.

Wij bezoeken het wereldberoemde Kaziranga National Park. Dit Unesco Werelderfgoed herbergt een schat aan wildlife waaronder ruim 2000 Indische neushoorns, een grote populatie Aziatische olifanten en naar schatting zo'n 100 tijgers. We doen safari's in 4 van de 5 deelgebieden van dit overweldigende park.

Naast Kazi, zoals wij het reservaat doorgaans noemen, staan een aantal minder bekende reservaten op het programma. Dibru-Saikhowa N.P. in het uiterste oosten van Assam ligt ingeklemd tussen diverse zijrivieren van de Brahmaputra. Hier maken wij met door handkracht aangedreven bootjes een tocht door het vogelparadijs Maguri Beel.

Na Dibru-Saikhowa brengen wij een bezoek aan de Tai Phake, deze etnische groep komt oorspronkelijk uit het noorden van Thailand. Nog altijd koesteren zij hun oude cultuur en spreken ze een Thais dialect. Zeer bijzonder zijn de oude boeken die rijk geïllustreerd de geschiedenis van dit volk vertellen.

Hoollongapar Gibbon Wildlife Sanctuary is het domein van de zwaar bedreigde Hoelok Gibbon. Naast deze enige mensaap van het Indische subcontinent komen hier nog 6 soorten primaten voor. Tijdens een wandelsafari door dit kleine maar zeer fraaie reservaat gaan wij hiernaar op zoek.

Het kleine Pobitora Wildlife Sanctuary begint steeds bekender te worden onder natuurliefhebbers. Met ruim 100 Indische neushoorns kent dit gebied de hoogste dichtheid van deze diersoort. Pobitora is een van de best gemanagede reservaten van India. Hierdoor komt stroperij bijna niet voor en profiteren ook andere diersoorten van de inspanningen van de parkrangers. Naast 2 safari's in het gebied maken wij hier ook een boottocht over de Brahmaputra en maken we tijdens een wandeling kennis met het dagelijks leven van de lokale bevolking.

Na een binnenlandse vlucht naar Delhi sluiten we de rondreis af met een overheerlijk afscheidsdiner op een unieke historische locatie middenin de wirwar van straatjes in Old Delhi. Na een laatste overnachting in een comfortabel hotel in de buurt van het vliegveld vervolgt u uw reis naar huis of misschien wel naar een andere bestemming in de regio.

Dag 1
In Delhi staat uw taxi klaar op Indira Ghandi International Airport om u naar een vlakbij gelegen comfortabel hotel te brengen. U kunt er voor kiezen om uit te rusten van de reis of om met ons naar Old Delhi te gaan waar we een rondwandeling maken door de smalle straatjes van de oude stad.

Dag 2
Na het ontbijt vliegt u in ca. 3 uur naar Dibrugarh in het uiterste oosten van Assam. Vanaf daar is het nog 1 uur naar Gujian Ghat waar u verblijft op Nakshatra Houseboat. Nakshatra beschikt over 5 eenvoudige hutten met eigen douche en toilet.

Hier maakt u ook kennis met onze gids natuurfotograaf/schrijver Sougata De.

Na een wandeling over de zandbanken in de Lohit geniet u bij het kampvuur van de zonsondergang op de rivier.

Dag 3
In de ochtend bezoekt u Barekuri Village. De bewoners van dit dorp beschermen een kleine populatie van de zwaar bedreigde Hoelok Gibbon. Hiermee helpen zij niet alleen deze bijzondere dieren maar voorkomen zij ook dat het dorp ten prooi valt aan grootschalige bouwprojecten. In de middag maakt u een tocht in een door handkracht aangedreven bootje over Maguri Beel. Dit meer is onderdeel van Dibru-Saikhowa N.P. en trekt in de winter tienduizenden trekvogels. Mogelijk ziet u hier ook de wilde Aziatische Waterbuffel, een kleine populatie leeft bij dit meer.

Dag 4
U maakt nogmaals een tocht over Maguri Beel, nu in het ochtendlicht. Na de lunch wordt u in ca 1,5 uur naar Namphake gebracht, een dorp bewoond door de Tai Phake. U verblijft in een eenvoudig resort opgetrokken in traditionele stijl. In de avond dineert u bij een familie thuis die u vergast op authentieke gerechten van deze etnische groep.

Dag 5
In de ochtend bezoekt u het plaatselijke boeddhistische klooster en de kleine bibliotheek waar prachtige oude boeken het verhaal vertellen van de Tai Phake. Na de lunch wordt u in ca. 4,5 uur naar het Gibbon Resort in Nagadera gebracht. Deze homestay werd in 2018 verkozen tot beste homestay van Assam.

Dag 6
U maakt 2 wandelsafari's in het nabijgelegen Hoollongapar-Gibbon Wildlife Sanctuary. Onder leiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar de diverse soorten primaten die hier voorkomen. 's Avonds laat eigenaar Diganta van Gibbon Resort u graag proeven van zijn zeer smakelijke rijstwijn.

Dag 7
Na het ontbijt reist u in ca. 3 uur naar Kaziranga N.P. U verblijft in het Dhansiri Eco Camp, dit eenvoudige resort bestaat uit bamboehuisjes opgetrokken in de traditioneel stijl van de Mishing. Comfort is zeer basic maar de unieke locatie van Dhansiri maakt dit meer dan goed. Aan de ene kant grenst het resort direct aan het nationale park, aan de andere kant liggen de zandbanken van de Brahmaputra die door het lokale wildlife als migratieroute gebruikt worden.

​​ ​ Dag 8
U maakt 2 jeepsafari's in de Agoratoli Range, dit meest oostelijke deel van Kazi geeft de grootste kans op het spotten van groepen Aziatische Olifanten, Wilde Waterbuffels, diverse hertensoorten en een keur aan (roof)vogels. Uiteraard ontbreekt ook de trots van Noordoost India niet: de Indische Neushoorn. Kaziranga heeft een gezonde populatie Bengaalse Tijgers die zich perfect kunnen verbergen in het hoge olifantengras. Hopelijk heeft u het geluk om dit fraaie dier te kunnen spotten.

Dag 9
's Ochtends maakt u een wandeling door een dorp van de etnische Mishing. Deze bevolkingsgroep leidt van oudsher een semi-nomadisch bestaan. Hun eenvoudige bamboehuizen staan op palen om de bewoners te beschermen tegen het hoge water tijdens de moesson. De voornaamste bronnen van bestaan zijn landbouw en visserij. In de middag reist u in een klein uur naar Kohora, het centrale en meest bekende deel van Kaziranga. Hier verblijft u in een klein familieresort.

Dag 10
In de ochtend maakt u een jeepsafari in de Kohora Range. Dit deel van Kaziranga wordt gekenmerkt door grote gebieden met hoog olifantengras. Vanuit één van de uitkijktorens kunt u dit bijzondere landschap bewonderen. In een kreek in dit gebied vindt u de zeer zeldzame Assamese Roofed Turtle. Deze schidpadden zitten vaak met een aantal achter elkaar op een tak in het water te zonnen. Na de lunch is de Bagori Range aan de beurt. Dit gebied ligt op een half uur rijden ten westen van Kohora. Bossen en stukken olifantengras wisselen elkaar hier af. Qua wildlife kunt u ook hier weer alles verwachten wat Kaziranga te bieden heeft : Neushoorns, Olifanten, Buffels, Arenden en Zwijns- en Moerasherten.

Dag 11
In de ochtend maakt u een jeepsafari in de Burapahar Range, het meest westelijke deel van Kaziranga. Landschappelijk zeer fraai door de aangrenzende heuvels. Hier is de kans op het spotten van Kuiflangoeren vrij groot, mooie apen met zeer expressieve gezichten. Burapahar is een recente toevoeging aan het nationale park en kent weinig bezoekers. Na de safari reist u in ca. 3 uur naar Pobitora Wildlife Sanctuary waar u verblijft in Maibong Eco Resort.

Dag 12
's Ochtends kunt u lekker relaxen na een paar dagen zeer vroeg uit de veren in Kaziranga. In de middag maakt u een jeepsafari in Pobitora W.L.S. Dit kleine reservaat kent de hoogste dichtheid aan Indische Neushoorns. De beesten grazen zij aan zij met het vee van de lokale boeren. In Pobitora leeft een kleine populatie van de schuwe Civetkat, de parkwachters en gidsen weten vaak deze dieren te vinden tussen het bladerdek. Een aantal halfwilde Buffels bevolkt het reservaat samen met een keur aan ander wildlife zoals jakhalzen, mangoesten en ,zelden geziene, luipaarden.

Dag 13
In de ochtend maakt u nogmaals een jeepsafari in het reservaat. 's Middag staat een boottocht op de Brahmaputra op het programma. Hier ervaart u de grootsheid van deze rivier die de levensader vormt van Assam. In de avond maakt u kennis met de rangers van het Forest Department. Een deel van de opbrengst van onze reizen besteden wij aan het ondersteunen van het goede werk van deze mensen die met gevaar voor eigen leven het wildlife in Pobitora beschermen.

Dag 14
In de ochtend maakt u onder begeleiding van een lokale gids een wandeling door het dorp Mayang. In de middag kunt u genieten van de vogelrijkdom die op de Bird Observation Site van Maibong afkomt. Vanachter een scherm ziet u de felgekleurde Baardvogels en Myna's op slechts een paar meter afstand. In de namiddag/avond geniet u van een BBQ in een kamp aan de rand van het reservaat.

Dag 15
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Guwahati gebracht (ca 1,5 uur). U vliegt naar Delhi, waar u incheckt in een comfortabel hotel nabij de luchthaven. In de middag bezoekt u de wirwar van straatjes van Old Delhi met haar overdaad aan kleine kleurrijke winkeltjes. In de avond geniet u van een overheerlijk afscheidsdiner op een unieke locatie.

Dag 16
Na een laatste overnachting wordt u naar de luchthaven gebracht om uw reis voort te zetten richting huis of wellicht een andere bestemming in de regio.


De totaalprijs voor deze groepsrondreis bedraagt € 2200,- per persoon o.b.v. 2 samenreizende personen.

In de prijs inbegrepen:
 • Alle overnachtingen vanaf dag 1
 • Van dag 2 t/m 14 alle maaltijden, water en koffie/thee
 • Ontbijt en diner op dag 15
 • Ontbijt op dag 16
 • Alle activiteiten zoals genoemd in het 'van dag tot dag' programma
 • Per 2 personen eigen jeep bij safari's
 • Cameratoeslag voor 1 camera per persoon bij safari's
 • Vanaf dag 2 begeleiding door natuurfotograaf Sougata De
 • Afscheidsdiner op laatste avond in Delhi
 • Binnenlandse vluchten (incl. 15 kg bagage) en transfers
 • ​Bijdrage aan middelen t.b.v. parkrangers in Pobitora W.L.S.

Niet in de prijs inbegrepen:
 • Vlucht van/naar Delhi
 • Alle niet genoemde maaltijden, fris- en alcoholhoudende dranken
 • Kosten voor visum en inentingen (Visum is verplicht voor India)
 • Fooien
 • Frisdranken en alcoholische versnaperingen
 • Bagage boven 15 kg bij binnenlandse vluchten

Gezien de aard van de reis (kleinschalige accommodaties, privéjeeps) is deze reis alleen te boeken per 2 samenreizende personen.

Als kleinschalige touroperator kunnen wij geen internationale vliegreizen aanbieden. Uiteraard adviseren wij u wel graag bij het boeken van uw vlucht naar India.

Veel internationale vluchten arriveren/vertrekken gedurende de nacht. Indien gewenst kunnen wij extra overnachtingen boeken op de aankomst- en/of vertrekdatum.