Florican Cottages

Florican Cottages is een treffend voorbeeld van hoe wij bij Our Wild India graag werken. De huisjes liggen aan de rand van het nationale park, water wordt verwarmd met zonnecollectoren en de opbrengsten van het kleine resort komen ten goede van de lokale gemeenschap. Eigenlijk zouden we op deze pagina niet meer hoeven te vertellen, maar dat doen we natuurlijk wel.

Florican Cottages is een initiatief van de 'Manas Ever Welfare Society', een lokale organisatie die enerzijds zich bezighoudt met natuurbescherming door het bevorderen van Eco-toerisme en voorlichting over het belang hiervan en anderzijds door lokale projecten werkt aan alternatieve inkomstenbronnen voor de bevolking die nu nog veelal afhankelijk is van bronnen binnen het reservaat voor hun levensonderhoud.

Buiten al het moois wat er te zien is in Manas National Park is het op het resort zelf ook prima toeven voor de vogelliefhebbers. Dankzij de slimme aanplant van bloem- en vruchtdragende bomen kun je vanuit je luie stoel genieten van diverse mooie vogeltjes die hierdoor worden aangetrokken.

<< Park Mensen Blog >>