Nakshatra Houseboat


De ondergaande zon kleurt het water van de Lohit oranje. Bootjes haasten zich terug naar hun thuishavens. Beladen met de vangst van de dag of grote stukken hout gesprokkeld op de immense zandbanken waar de rivier doorheen slingert. In en rondom Dibru-Saikhowa N.P. vormen kreken en rivieren de transportroutes.

​Om dit gebied echt te beleven is er dan ook eigenlijk maar één manier om dit optimaal mee te maken: verblijven op een boot. Nakshatra Houseboat wordt gerund door natuurbeschermer en fotograaf Sanjay Das. Zes eenvoudige hutten bieden onderdak aan de gasten. De op- en afstapplaats is Gujian Ghat, een rudimentaire aanmeerplaats op een kilometer of 10 van Tinsukia. Doorgaans komt de boot alleen hiervoor naar deze kant van de rivier, 's nacht ligt Nakshatra aan de 'wilde' kant van de rivier.

​Nagenietend van de zonsondergang wordt ondertussen het kampvuur op de zandbank aangestoken. Gehypnotiseerd kijkend in de vlammen vliegt de avond voorbij, luisterend naar de stilte. Dezelfde vlammen die de op houten spiesen geregen snacks gaar maken in de gloed van het vuur.

​Nakshatra biedt basic accommodatie: een bed, een toilet en een eenvoudige douche. Warm water wordt op verzoek per emmer geleverd. De maaltijden zijn de gewone dagelijkse kost zoals de lokale bevolking die ook eet, gemaakt van producten die op dat moment beschikbaar zijn. Wat heb je nog meer nodig ? Ja, een lekkere kop koffie als je 's ochtends bij zonsopgang zit te genieten van het leven wat weer traag op gang komt op die altijd stromende rivier.

​Tip van ons: neem zelf een pot oploskoffie mee want Indiërs en koffie.....

<< Park Mensen Blog >>