My Wild India

Pralay in actie

Onze partner in India


My Wild India, onze zakenpartner in India, is het geesteskind van de helaas veel te jong overleden natuurfotograaf en schrijver Pralay Lahiry. Tot zijn dood runde hij het bedrijf samen met zijn oude schoolvrienden Sougata De en Shobitro Chatterjee. Nu worden de zaken voortgezet door zijn zoon Arnab in nauwe samenwerking met Sougata's nieuwe bedrijf Wander Trails.
"Netwerk van gidsen"

Dankzij de uitstekende basis die Pralay gelegd heeft en die door Sougata verder wordt uitgebouwd kunnen wij als Our Wild India beschikken over een perfect netwerk van gidsen en unieke kleinschalige accommodaties. Kenmerkend voor al deze contacten is dat het gaat om lokale ondernemers die toerisme, en de daaruit voortkomende inkomsten, zien als een middel om bescherming te bieden aan de natuurgebieden waar zij actief zijn. De meeste van hen zijn betrokken bij plaatselijke natuurbeschermingsorganisaties of actief in de politiek met hetzelfde doel: behoud van het unieke wildlife van India.

Specialist voor noordoost India


My Wild India is gespecialiseerd in natuurreizen naar het groene noordoosten, zij kennen de nationale parken ten noorden en zuiden van de Brahmaputra als hun broekzak. Dankzij hen hebben wij bestemmingen als Orang National Park, Kakaijana Forest en Hoollongapar-Gibbon Wildlife Sanctuary in ons pakket zitten. Dit zijn gebieden waar geen enkele andere nederlandse reisorganisatie naartoe reist.
"Stammencultuur"

Noord-oost India is een gebied wat, gelukkig, nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Sterker nog: ook voor veel Indiërs is een bezoek aan het gebied rondom Bangladesh een avontuur. Dankzij de vele etnische groepen met elk hun eigen cultuur voelt deze regio eerder vaak als Thailand of Cambodja dan India. Niet te missen zijn bijvoorbeeld de Mishing in hun op palen gebouwde bamboewoningen aan de rand van Kaziranga N.P. Waar mogelijk nemen wij een bezoek aan een cultureel festival van een stam op in ons programma.

Tijgersafari in Centraal IndiaUiteraard weet My Wild India ook de weg in de bekende en minder bekende reservaten in Centraal India: de grote publiekstrekkers Tadoba-Andheri, Kanha en Bandhavgarh maar ook de minder drukbezochte tijgerparken Tipeshwar en Bor. Ook daar geldt weer dat zij lokale initiatieven steunen om via kleinschalig toerisme bescherming te bieden aan de onder druk staande natuur in India.
"Steun aan lokale initiatieven"

In onze reizen bezoeken wij altijd één of meerdere van de grote bekende gebieden waar u altijd zeker bent van mooie sightings. Daarnaast zullen we ook altijd een aantal parken bezoeken die minder voor de hand liggen: zo steunen wij lokale initiatieven die er uiteindelijk toe moeten leiden dat deze gebieden beter beschermd zullen worden.

Bij al onze reizen reserveren wij 50 Euro per deelnemer voor één van deze doelen. Wij zien er persoonlijk op toe dat het geld voor de volle honderd procent op de juiste plek komt. Waar mogelijk overhandigen wij deze middelen in het bijzijn van onze gasten.

Reis met ons naar Wild India

Verder