Maibong Eco Resort


Met het opkomen van Pobitora Wildlife Sanctuary als safari bestemming neemt het aantal accommodaties gestaag toe. Maar dit is het resort waar het allemaal mee begon, opgezet door de lokale ondernemers Nripen en Homen Nath. Zij zijn degenen die het vuurtje hebben aangewakkerd, zij zijn degenen die tijd en geld investeren in het promoten van eco-toerisme naar Mayang, hun dorp.

​Maibong Eco Resort ligt op loopafstand van de ingang van het reservaat wat bekend staat om zijn hoge dichtheid aan Indische neushoorns. Het complex wat ooit begon met 3 eenvoudige gastenkamers is de laatste jaren uitgebreid met een aantal huisjes in verschillende stijlen en een groter familiehuis. Daarnaast is het mogelijk om een tent op te zetten op het centrale grasveld. Net als Gibbon Resort is Maibong gezegend met een uitstekende kok die van elke maaltijd een feest weet te maken. Wij zijn er nog steeds niet uit welke onze favoriet is; een mooie reden om beide telkens weer te bezoeken.

Achter de huisjes is een vogelkijkscherm van waaruit het mogelijk is om de plaatselijke vogelrijkdom te observeren. Vaste bezoekers zijn verschillende soorten myna's en baardvogels en waterhoenen. Ter afwisseling scharrelt ook wel eens een mangoest door het struikgewas op zoek naar prooi. Het meest spectaculair zijn de bonte neushoornvogels die deze plek ook geregeld bezoeken, zeker nadat Nripen eigenhandig een uit het nest gevallen vogel heeft grootgebracht.

​Bijzonder van team Maibong is dat ze altijd hun uiterste best doen om net dat beetje extra voor hun gasten te betekenen. Een bezoek aan een festival in de buurt, een toneelvoorstelling in het dorp of een aangeklede borrel hebben onze bezoeken tot iets bijzonders gemaakt. De avonden worden opgeluisterd door een dansgroep die traditionele Assamese dansen opvoert. Ook op deze manier vloeien er weer inkomsten uit het toerisme naar de lokale bevolking.

<< Park Mensen Blog >>